PHILIPS MULTICOOKER- PRAJITURA CU IAURT SI MERE

INGREDIENTE:
 
Pentru blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 120 ml ulei
  • 200 gr iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr faina
Pentru umplut:
  • 3 mere mai marisoare

Mod de preparare:

1. Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam treptat zaharul si batem energic pana se intareste compozitia, apoi incorporam pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular pentru a nu se lasa compozitia.La final adaugam faina in ploaie si parful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
Pentru umplutura: spalam si stergem bine merele, le curatam si cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit(sau cu ustensila speciala) scoatem cotoarele. Taiem merele in bucati potrivite. Ungem vasul cu unt, asezam merele in el, Daca doriti puteti presara merele cu putina scortisoare. Rasturnam compozitia de blat peste ele si nivelam.
2. Cuplam multicookerul la sursa de curent, apasam butonul MENU si selectam programul BAKE.

Apasam butonul TEMPERATURE si selectam 170 de grade, apoi de la butonul COOKING TIME selectam 50 de minute.Apasam butonul START.
3. Dupa epuizarea timpului, deconectam aparatul de la sursa de curent si mai lasam prajitura cateva minute in aparat, apoi ridicam capacul si lasam sa se raceasca in vas, dupa care o rasturnam pe platou.
4. Ornam prajitura cu putina dulceata si samburi de nuca.
Pofta buna!!!
IMG_6261IMG_6263IMG_6264IMG_6262IMG_6265IMG_6267IMG_6268IMG_6269IMG_6270IMG_6271IMG_6272IMG_6275
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s