CLATITE CU GEM DE MACESE

INGREDIENTE:
  • 150 gr faina
  • 350 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare:

1. Intr-un bol se pun ouale, un praf de sare si se mixeaza putin. Se adauga 200 ml de lapte si apoi treptat, in ploaie, se incorporeaza faina si putina coaja de lamaie (eu am folosit lime). Se adauga treptat si restul de lapte. Compozitia trebuie mixata foarte bine pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand compozitia este potrivita ca si consistenta se trece la pasul 2.
2. O tigaie teflonata se pune la foc potrivit. Cand este incinsa se ia o pensula, se unge cu putin ulei si se adauga jumatate de polonic de compozitie. Aluatul se distribuie uniform pe suprafata tigaii si la foc mediu se prajeste pana se rumeneste putin. Se coc pe ambele parti.
3. Se servesc cu diferite compozitii (gem, finetti, miere de albine etc).
Pofta buna!
IMG_6279IMG_6280IMG_6281IMG_6284IMG_6288IMG_6291IMG_6304
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s