GOGOSI

INGREDIENTE:

  • 500 gr faina
  • 150- 170 ml lapte
  • 3 oua
  • 70-100 gr zahar
  • un praf de sare
  • putina coaja rasa de lamaie sau putina esenta de lamaie
  • un cub de drojdie

Mod de preparare:

1. Intr-un bol se toarna faina si in mijloc se pune drojdia, un praf de sare si putin lapte caldut. Se amesteca putin si se lasa sa stea 10 minute la caldura. Obtinem astfel maiaua.
2. Restul de lapte impreuna cu ouale, zaharul, esenta sau coaja de lamaie se pun la incalzit. Amestecati pana cand compozitia este omogena.
3.  Peste faina din bol compozitia obtinuta la pasul 2 si se framanta  pana faina este bine incorporata. Se lasa sa stea la caldura pana creste (aproximativ 1 ora)
4. Dupa ce creste se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei. Se scot pe servetele de hartie ca sa se absoarba uleiul si se pudreaza cu zahar praf.
 IMG_6333 IMG_6337 IMG_6342 IMG_6343 IMG_6344 IMG_6346
Pofta buna!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s